woensdag, 9. februari 2011 - 21:45

Assen zoekt na Stadsdichter en Stadsschilder nu ook Stadsmuzikant

Assen

Op zondag 3 april om 15:00 uur zal in het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur de Asser Stadsmuzikant gekozen worden uit muzikaal talent tussen de 12 en 21 jaar. De gemeente Assen vindt, dat naast een Stadsdichter en een Stadsschilder een Stadsmuzikant niet meer kan ontbreken. De dichter en de schilder wierf de gemeente zelf, voor de verkiezing van de stadsmuzikant is het ICO benaderd.

Het ICO gaat in samenwerking met de gemeente op zoek naar muzikaal talent tussen de 12 en 21 jaar, dat een aantoonbare band met Assen heeft. Dit kan een persoon zijn, maar ook een muziekgroep. De Stadsmuzikant zal één jaar lang als cultureel ambassadeur van Assen de actuele thema’s onder de aandacht brengen. Dit doet hij of zij tijdens diverse optredens in de regio, door middel van zelfgeschreven nummers. Het ICO zorgt voor professionele begeleiding en artistieke coaching. Ook zorgt het ICO voor repetitieruimte en zakelijke begeleiding.

De Asser Stadsmuzikant wordt meegenomen in het traject van de Drentse keienbende. De Drentse keienbende is een talentontwikkelingsprogramma voor jongeren uit heel Drenthe. Zij coacht creatieve jongeren en geeft ze begeleiding op maat. Tijdens en na het eenjarig programma voor de Stadsmuzikant ontfermt de Drentse keienbende zich over het muzikaal talent.

Het doel van de stadskunstenaars is dat ze op een laagdrempelige manier een rol spelen bij het profileren van Assen als creatieve en culturele gemeente. De Stadsmuzikant moet voldoende kwaliteit, inspiratie en creativiteit hebben om herkenbaar te zijn in de stadscultuur van Assen. Daarom kunnen jonge muzikanten alleen meedoen aan de wedstrijd met een zelfgeschreven nummer over een (actueel) onderwerp uit de gemeente Assen.
Provincie:
Tag(s):