maandag, 13. juni 2011 - 20:36

Druk Pinksterweekeinde voor redders. Vermiste surfer overleden

Den Helder

Tijdens het lange Pinksterweekeinde hebben de Kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij weer vele malen hulp moeten verlenen aan watersporters in problemen.

Het Kustwachtcentrum in Den Helder ontvangt de noodmeldingen en coördineert vervolgens de hulpverlening. Ter uitvoering van de daadwerkelijke hulpverlening op het water worden door de Kustwacht veelvuldig de reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) ingezet.

Het afgelopen weekeinde (zaterdag 11 juni t/m maandag 13 juni) zijn er in totaal 38 incidenten geweest, waarvan onder andere:

12 x jacht met motorstoring
7 x jacht aan de grond
1 x medische evacuatie
1 x jacht brand aan boord
2 x jacht met gebroken mast
3 x surfer in problemen
1 x aanvaring
2 x catamaran in problemen

De incidenten hebben plaatsgevonden op de Noordzee, Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer, Randmeren en de Zeeuwse en Zuid Hollandse Stromen.

Vermiste surfer overleden
Vermeldenswaardig is de zoekactie naar een vermiste surfer, met helaas een zeer trieste afloop. Naar aanleiding van het aantreffen van een onbeheerde surfuitrusting op het Veluwemeer is vanmiddag door meerdere eenheden gezocht naar een vermiste surfer. Na een korte zoekactie is de surfer gevonden en in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis alwaar de man later is overleden.
Provincie:
Tag(s):