vrijdag, 4. november 2011 - 17:08

Litouws echtpaar veroorzaakt aanrijding, is dronken en heeft geen rijbewijs

Uden

De politie heeft vrijdagmiddag een 23-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Litouwen en tijdelijk verblijvend in Veghel aangehouden voor meerdere strafbare feiten.

De politie kreeg een melding dat er op de Markt in Uden een aanrijding had plaats gevonden waarbij één van de partijen wilde weg rijden. Toen de politie arriveerde bleken beide partijen nog wel in de buurt te staan. Er was een aanrijding geweest tussen de auto met het stel uit Litouwen en een auto bestuurd door een 48-jarige man uit Uden.
De agenten lieten de man uit Litouwen blazen en hij bleek gedronken te hebben. Maar de Udenaar wist te vertellen dat direct na de aanrijding de vrouw achter het stuur was gaan zitten en weg was gereden.

De aangever had op dat moment de auto vast en werd meegesleurd. Hij raakte gelukkig niet gewond. Na enkele tientallen meters waren ze toch gestopt. De agenten hebben ook de vrouw laten blazen en ook zij had gedronken. Ook bleek dat de auto al langere tijd uitgevoerd had moeten worden. En uiteindelijk bleek ook dat beiden niet in het bezit waren van een rijbewijs. Het stel is aangehouden en de auto is in beslag genomen. Aan het bureau bleek dat de man twee en een half keer teveel gedronken had en de vrouw bijna vier keer. De politie onderzoekt de zaak verder.
Provincie:
Tag(s):