donderdag, 30. juni 2011 - 22:43

Man aangehouden na doorrijden ongeval

Alphen aan den Rijn

Politie Hollands Midden heeft donderdag een 34-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden nadat hij was doorgereden na een ongeval. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Vermoedelijk was de man onder invloed van alcohol.

De politie werd door een 36-jarige vrouw uit Alphen gewaarschuwd nadat op de Wilhelminalaan een auto tegen haar geparkeerde auto was aangereden en vervolgens met hoge snelheid was doorgereden. Haar auto had schade aan de zijkant en aan de achterkant.

De politie ging ter plaatse en kwam onderweg op de Emmalaan de verdachte tegen, waarop hij er met hoge snelheid vandoor ging. De politie achtervolgde de man. Tijdens de achtervolging reed de man drie keer door rood en hij negeerde een stopteken. Op de Tolstraat stopte hij uiteindelijk.

De verdachte wilde niet meewerken aan zijn aanhouding en gedroeg zich agressief naar agenten toe. Ook bedreigde hij agenten. Uiteindelijk gebruikte de politie pepperspray om de man te kunnen aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

De adem van de man rook naar alcohol maar hij weigerde een blaastest te doen. Dit heeft als gevolg dat hij de hoogst mogelijke straf krijgt voor onder invloed rijden. De man is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De vrouw heeft aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):