dinsdag, 16. augustus 2011 - 22:01 Update: 08-07-2014 0:57

Nederlandse dressuurpaarden topfit door keuring

Rotterdam

Voordat het Europese Kampioenschap voor Dressuurruiters morgen in de Rotterdamse CHIO accommodatie van Kralingen van start kan gaan werden alle paarden door veterinaire en juryleden geïnspecteerd.

Doel van deze veterinaire keuring is te kijken of alle paarden fit zijn om van start te kunnen gaan. De vier Nederlandse paarden draafden met veel souplesse en takt over de zandbaan en werden zonder mankeren toegelaten tot het EK.

Adelinde Cornelissen (Nijkerk) draafde als eerste haar Jerich Parzival (v. Jazz) voor en halverwege de keuringsbaan klonk reeds het "passed" uit de mond van de voorzitter van de jury.

De anders nog wel eens iets onstuimige Sisther de Jeu (v. Gribaldi) draafde dat het een lust was en Edward Gal (Harskamp) moest zelfs even een tandje bijzetten om de merrie bij te houden. Voor de debutant in het team, Sander Marijnissen (Wijdewormer) met Moedwil (v. Goodwill) was het een spannende aangelegenheid. "Ik heb echt even gezweet, want het is best spannend om voor het eerst deel uit te mogen maken van het Nederlandse dressuurteam en dan nog wel in je eigen land. Echt te gek", aldus een volop genietende Marijnissen, wiens paard ook uiterst fit oogde.

Hans Peter Minderhoud (Harskamp) bracht Exquis Nadine (v. TCN Partout) voor de jury en de anders nog wel eens heftige merrie oogde nu lekker relaxed. "Wat wil je, morgen moet ze er staan en dan behoeft ze zich tijdens de veterinaire keuring niet leeg te lopen", aldus Minderhoud.

In totaal werden er 65 paarden aangeboden voor deze eerste veterinaire keuring en alle paarden werden op één na tot de wedstrijd toegelaten. Het paard dat niet werd toegelaten tot de wedstrijd is Corinth van de Zwitserse Marcela Krinke Susmeli. De Zwitsers hebben nog een reservepaard bij zich, maar die ontbrak op de lijst van paarden die voor deze veterinaire keuring aangeboden zouden worden. Daarom is het nu nog onzeker of de Zwitsers met drie of met vier combinaties in de Grand Prix van start mogen gaan.
Categorie:
Tag(s):