maandag, 25. juli 2011 - 17:25

Oranje-team start EK handbal in Arnhem

Arnhem

Het Europees Kampioenschap voor dames <19 jaar nadert met rasse schreden.

In de speelsteden Almelo, Arnhem, Leek, Maastricht en Rotterdam wordt de laatste hand aan de voorbereidingen gelegd. Tien dagen lang worden er wedstrijden gespeeld door de toplanden van Europa.

Nederland is als organiserend land direct geplaatst en speelt het EK met de beste lichting ooit. Arnhemse Estavana Polman is één van hen.

Voor Oranje fungeert sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem als thuisbasis voor de wedstrijden in groep B tegen achtereenvolgens Oostenrijk (4 augustus), Oekraïne (5 augustus) en na een rustdag regerend Europees Kampioen Noorwegen (7 augustus). De beste twee ploegen uit iedere poule plaatsen zich voor de volgende ronde. Mocht het team van bondscoach Monique Tijsterman dat succes behalen, dan kan er in de Gelderse hoofdstad worden gebleven. Eindigt Nederland onverhoopt niet bij de top-twee, dan volgt een verhuizing naar IISPA Almelo. De finales van het EK worden gespeeld in Arnhem en Rotterdam.

Estavana Polman uit Arnhem (Presikhaaf) gaf tijdens het WK 2010 de meeste assists. Dat belooft wat als zij met haar team in actie komt: "Kom ons aanmoedigen in Valkenhuizen, dan maken we er één groot Oranjefeest van! En wie weet zorgen wij dan voor een verrassing!"

Met de coupon uit het Jeugdland Vakantie Paspoort of Sportwijs Pocket hebben kinderen gratis toegang tot de wedstrijden. Voor volwassenen zijn er nog kaarten beschikbaar in de voorverkoop. Meer informatie over het EK Handbal is te vinden op www.sportinarnhem.nl/ekhandbal
Provincie:
Tag(s):