dinsdag, 19. juli 2011 - 12:10

Schoonmaakbedrijven betrapt op fraude

Rotterdam

Bij een nachtelijke controle vorige week van Belastingdienst en Arbeidsinspectie bleken drie schoonmaakbedrijven zich schuldig te maken aan fraude. Bij één van hen ging het om belastingontduiking en het illegaal laten werken van arbeidskrachten.

De Arbeidsinspectie en Belastingdienst controleerden het schoonmaakwerk bij filialen van een fastfoodketen in Amsterdam, Apeldoorn en Arnhem. Van het bedrijf dat zich schuldig maakte aan belastingontduiking waren daar vijf mensen aan de slag. Hiervan was er een, een Afghaan, illegaal aan het werk gezet, aldus de Arbeidsinspectie. Drie andere schoonmakers werkten terwijl zij een uitkering hadden.

Er bleken ook twee andere schoonmaakbedrijven in de fastfoodfilialen actief te zijn. Zij hadden in totaal drie mensen aan het werk. De drie kregen zwart uitbetaald en twee van hen hadden ook een uitkering. Het fastfoodbedrijf zelf is ook niet helemaal ‘schoon’: het had een Ghanese man illegaal in dienst genomen.

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op de tegoeden van het schoonmaakbedrijf dat de belasting heeft ontdoken. De Arbeidsinspectie doet bij dit bedrijf onderzoek naar mogelijke onderbetaling van werknemers.
Provincie:
Tag(s):