woensdag, 30. maart 2011 - 23:00

Verkeersplein Gieten in gebruik genomen

Gieten

Door het weghalen van de laatste wegafzetting op de N33 hebben wethouder Bert Wassink van de gemeente Aa en Hunze, gedeputeerde Sipke Swierstra, Louis Schouwstra van Rijkswaterstaat en de heer Dijkstra van KWS woensdag het Verkeersplein Gieten in gebruik genomen. Hierna stapten wethouder Bert Wassink en gedeputeerde Sipke Swierstra op de fiets om de fietsbrug Molenveen over de N33 in gebruik te nemen.

Vanaf maart 2010 is hard gewerkt aan de reconstructie van het verkeersplein Gieten, de aanleg van een busstation en de aanleg van een fietsbrug over de N33. Het busstation is vanaf 1 januari 2011 in gebruik. Met de openstelling zal de dagelijkse verkeershinder op de N33 en N34 bij Gieten over zijn.

Verkeersplein Gieten is een naar Drentse maatstaven groot knelpunt dat in het belang van verkeersveiligheid en een goede doorstroming van verkeer om een voortvarende aanpak vroeg. In opdracht van Rijkswaterstaat heeft de provincie Drenthe het Verkeersplein Gieten omgebouwd tot een ongelijkvloerse kruising. Met het ingebruikstellen van de fietsvoetgangersbrug Molenveen over de N33 is de oude verbinding tussen Gieten en Eext hersteld. In combinatie met de tunnel Eexterweg onder de N34 is de route tussen beide kernen voor het langzaam verkeer sterk ingekort en wordt de bereikbaarheid van het busstation voor de bewoners van Eext verbeterd.
Provincie:
Tag(s):