woensdag, 29. juni 2011 - 10:18

Vijftal verdacht van zware mishandeling en poging tot doodslag

Zeewolde

De recherche van basiseenheid Zeewolde heeft de afgelopen week vijf Zeewoldenaren (18, 19 en 21 jaar) aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid van zware mishandeling en poging tot doodslag van een 21-jarige plaatsgenoot.

Het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag 17 juni op zaterdag 18 juni in het centrum van Zeewolde in elkaar geslagen door het vijftal. Hij liep daarbij botbreuken, kneuzingen en gehoorschade op.

In de bewuste nacht ontstond rond 03.00 uur een woordenwisseling tussen het slachtoffer, die met een vriendin in de omgeving van het Flevoplein liep, en de vijf mannen. Al snel kwam het tot een vechtpartij waarbij de man van zijn vijf belagers klappen en schoppen kreeg.

Ook toen hij op de grond terecht kwam en zich niet meer kon verdedigen moest de Zeewoldenaar nog trappen en klappen tegen het hoofd incasseren.
Hij brak zijn hand op meerdere plaatsen, liep enkele gekneusde ribben op en houdt er mogelijk blijvende gehoorschade aan over. Het slachtoffer en de verdachten kennen elkaar vanuit het uitgaanscircuit. De verdachten wordt zware mishandeling en poging tot doodslag ten laste gelegd. Donderdag worden alle verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Alle verdachten zijn inmiddels aangehouden en zitten vast.
Provincie:
Tag(s):