maandag, 21. maart 2011 - 11:29

Zeven speciale verkeersborden voor Tiel

Tiel

De gemeente Tiel heeft bij ProRail zeven speciale verkeersborden besteld voor spoorwegovergangen. Het gaat om waarschuwingsborden met de tekst ‘Wil je blijven leven, wacht dan even’.

ProRail is blij dat de gemeente Tiel de spoorbeheerder op deze manier steunt in het verder verbeteren van de overwegveiligheid. Op dinsdag 22 maart worden de borden geplaatst bij alle spoorwegovergangen in de gemeente Tiel.

Met de waarschuwingsborden worden verkeersdeelnemers extra op het hart gedrukt dat het levensgevaarlijk is een overweg over te steken wanneer het licht op rood staat, de bellen rinkelen of als de spoorbomen gesloten zijn. De slogan ‘Wil je blijven leven, wacht dan even’ is vorig jaar bedacht tijdens een ontwerpwedstrijd door leerlingen van een school uit Adorp.

Actie
ProRail heeft alle gemeenten begin dit jaar de waarschuwingsborden aangeboden. De eerste twee zijn gratis. Tiel heeft op eigen kosten nog eens vijf extra besteld. Wethouder Driessen: ”Verkeersveiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. En, een gewaarschuwd mens telt voor twee, daarom doen wij mee.”

Maatregelen
De speciale waarschuwingsborden vormen een onderdeel van een bredere aanpak van spoorwegveiligheid. Zo is de afgelopen jaren op circa 600 overwegen geïnvesteerd, veelal samen met lokale overheden. Toch vinden er nog steeds ongevallen op overwegen plaats. Risicovol gedrag is daarvan de belangrijkste oorzaak. ProRail zet daarom ook gastlessen en surveillances.
Provincie:
Tag(s):