donderdag, 6. september 2012 - 12:21

4 jaar gevangenisstraf voor drogeren en bestelen 73-jarige tante

Den Haag

De rechtbank in Den Haag heeft een 35-jarige vrouw en een 33-jarige man veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor poging gekwalificeerde doodslag op de toen 73-jarige tante van de vrouw.

De tante is op 10 februari 2012 in haar woning in Alphen aan den Rijn gedrogeerd met een GHB bevattende stof en vervolgens bestolen van sieraden, een laptop en twee antieke klokken. Na de diefstal is zij voor dood achtergelaten.

Het nichtje had het plan van tevoren bedacht en iemand gezocht die haar wilde helpen bij de uitvoering ervan. Op 31 januari 2012 was het nichtje bij haar tante op bezoek gegaan om te achterhalen waar de waardevolle spullen in de woning waren verstopt.

Op 10 februari 2012 zijn het nichtje en haar mededader in de auto naar de woning van de tante gereden. Daar is het nichtje uit de auto gestapt en omstreeks 20.15 uur bij haar tante binnengelaten. Nadat haar tante thee had gezet, heeft het nichtje heimelijk een middel waarvan is gebleken dat het GHB bevatte, in de kop thee van haar tante gedaan. De tante is kort hierop buiten bewustzijn geraakt. Zij werd uren later trillend en misselijk wakker, merkte dat haar nichtje weg was en dat er spullen uit haar woning waren verdwenen.
Nog dezelfde dag is het nichtje aangehouden en een aantal weken later ook de mededader.
Provincie:
Tag(s):