woensdag, 12. september 2012 - 21:01

Aankomst noodschuif aquaduct Amstelhoek

Op maandag 17 september 2012 arriveert de waterkerende noodschuif voor het aquaduct in de Amstel voor de nieuwe N201. Dit heeft de provincie Noord-Holland woensdag bekendgemaakt.

Omdat de polder aan de Utrechtse kant van de Amstel lager ligt, krijgt het aquaduct een waterkering. Bij een dreigende calamiteit kan daarmee het aquaduct worden afgesloten.

Zodra de noodschuif in het aquaduct is geplaatst kunnen de werkzaamheden aan de Noord-Hollandse kant in de Amstel beginnen. De grote stalen schuif komt op een ponton aan over de Amstel.

De schuif van 11 bij 8 meter heeft een gewicht van ca. 35 ton, ziet er uit als een grote plaat en wordt op een ponton vanuit Amsterdam over de Amstel aangevoerd.

Een 250 tons telescoopkraan hijst de stalen schuif vanaf het ponton in de daarvoor gemaakte sponningen in de wanden van het aquaduct. De hele operatie duurt ongeveer twee uur.

Nieuwe N201+
De provincie Noord-Holland realiseert de vernieuwing van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. De Omlegging Amstelhoek maakt onderdeel uit van de nieuwe N201.

De nieuwe N201 verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied en levert een bijdrage aan het versterken van de economische kracht van de regio.
Provincie:
Tag(s):