woensdag, 18. juli 2012 - 22:22

Achtervolging na overval op koerier

Hoensbroek

Woensdagmiddag werd op de Nieuwstraat in Hoensbroek een man, die werkt voor een koeriersdienst, door twee mannen overvallen en van zijn auto beroofd. Omstreeks 12.30 uur wilde de man een pakketje bezorgen toen hij door twee personen uit de auto werd getrokken.

Hij werd gedwongen om zijn sleutel af te geven en vervolgens ging het tweetal er met een witte Opel Vivaro vandoor. Het slachtoffer bleef ongedeerd, Een uur later zag een politiepatrouille dit voertuig rijden en toen de agenten hem wilden laten stopen ging het tweetal ervandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij het voertuig even uit het zicht verdween. De auto werd even later in Swier in een veld teruggevonden.

Onmiddellijk werd de omgeving ruim afgezet en werd een grote zoekactie op touw gezet waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. Na ruim drie uur zoeken werd uiteindelijk een van de verdachten een 35-jarige Heerlenaar aangehouden. De zoektocht naar de tweede overvaller bleef voorlopig zonder resultaat. De aangehouden verdachte, die een goede bekende van politie en justitie is, werd voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):