zondag, 16. september 2012 - 13:57

Agressieve mannen aangehouden na inzet politiehond

Almere

Twee 19-jarige Almeerders zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat ze surveillerende agenten beledigden en met hen op de vuist wilden.

Bij de aanhouding is door een hondengeleider zijn diensthond ingezet en is gebruik gemaakt van de wapenstok. Beide mannen zitten vast en blijken mogelijk betrokken bij een gewelddadige straatroof op de Dokkumlaan eerder die nacht. De recherche van Almere heeft de zaak in onderzoek.

Rond 03.45 uur zagen agenten twee mannen met flesjes bier op de busbaan lopen van het Geuzenpad. Toen de agenten de mannen hierop aanspraken sloeg direct de sfeer om. De agenten werden uitgescholden en beledigd. Toen de agenten uitstapten probeerde één van de mannen hem aan te vallen maar de agent kon zich verweren. De andere man probeerde de agent van achteren vast te pakken maar dat kon door de collega van de agent worden voorkomen.

Bij de worsteling die ontstond zag de hondengeleider kans om zijn politiehond uit de auto te halen en deze in te zetten tegen zijn agressieve belager. Nadat de hond de vechtersbaas in zijn broek had gegrepen staakte hij zijn verzet. Beide mannen zijn met behulp van andere politie-eenheden naar een politiebureau overgebracht. De twee fietsen die de verdachten bij zich hadden blijken afkomstig van een gewelddadige straatroof. Rond 02.45 uur werden een man en een vrouw op de Dokkumlaan door twee mannen van onder andere hun fietsen beroofd. De man is hierbij met een fles bier op het hoofd geslagen en liep een fikse hoofdwond op. De recherche van district Zuid onderzoekt de betrokkenheid van de twee verdachten, die overigens bekend zijn bij politie en justitie, bij deze straatroof. Beiden worden vandaag in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):