woensdag, 5. september 2012 - 9:07

André Rouvoet: Ouderenzorg niet overhevelen naar de gemeenten

Zorgverzekeraars willen de ouderenzorg niet overhevelen van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) naar de gemeenten.

Dat laat André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland in een interview met Trouw woensdag weten. Hij denkt dat de verzekeraars de ouderenzorg 'beter, efficiënter en goedkoper uitvoeren' dan de gemeenten.

Omdat het tekort voor de AWBZ vorig jaar 3,3 miljard euro bedroeg (het was het derde jaar op rij met een tekort van meer dan 3 miljard) stellen veel politieke partijen nu voor om de verpleging en de verzorging van ouderen naar de gemeenten te verschuiven.

Rouvoet zegt hierover in Trouw:'Ik kan me voorstellen dat de politiek de huishoudelijke hulp - en straks ook de begeleiding - overhevelt naar de gemeenten. Dat is welzijnswerk, geen onverzekerbare zorg. Maar wassen, medicijnen toedienen of een stoma aanleggen, dat is echte zorg. Dat moet een verzekerd recht blijven en niet een sociale voorziening ter beoordeling van de gemeenten. Straks moet je maar afwachten of je die zorg krijgt'.
Provincie:
Tag(s):