woensdag, 17. oktober 2012 - 17:08

Bewoners zelfbouw onder architectuur ontvangen cheque

Emmeloord

Woensdag 24 oktober reikt wethouder Ruifrok van Noordoostpolder een cheque uit aan de bewoners van de onder architectuur gebouwde woning aan de Bolzanohage in Emmelhage. Dit heeft de gemeente Emmeloord woensdag laten weten.

Om bouwen onder architectuur te stimuleren heeft gemeente Noordoostpolder in 2009/2010 een architectenwedstrijd georganiseerd in Emmelhage. Deze woning aan de Bolzanohage komt hier uit voort. De bewoners nemen binnenkort hun intrek in het huis.

Karakteristiek huis
De woning is door de bewoners samen met de BNA-erkende architect IJpma ontworpen en is door VDM Woningen gebouwd. De grote droom van de bewoners, om een huis in geheel eigen stijl passend in de omgeving te bouwen, is hiermee uitgekomen. Mede dankzij de daaraan verbonden subsidie van 2.000 euro was het voor hen mogelijk dit huis onder architectuur te bouwen.

De woning is geïnspireerd op de oorspronkelijke boerderijen van Noordoostpolder. Het is stoer met een eenvoudige vormgeving en een ambachtelijk karakter. Door de stilistische behandeling heeft het huis een karakteristieke en moderne uitstraling.
Provincie:
Tag(s):