vrijdag, 21. september 2012 - 15:30

Broek laten zakkende indringer op de vlucht voor 70-jarige met schaar

Rotterdam

De politie heeft afgelopen zaterdag 15 september een man aangehouden op verdenking van inbraak en schennispleging.

'Hij zou via openslaande deuren van het balkon een woning in het centrum van Rotterdam zijn binnengedrongen, alwaar hij de 76-jarige bewoonster en haar 70-jarige mantelzorgster de schrik van hun leven bezorgde', meldt de politie vrijdag.

Broek laten zakken
De man zou in het bijzijn van de vrouwen zijn broek hebben laten zakken. De 70-jarige bezoekster pakte vervolgens een schaar en wist de man weg te jagen. Nadat zij 112 belde, kon de verdachte snel worden aangehouden.

De man wordt er ook van verdacht dat hij op 29 augustus op drie locaties in het Rotterdamse centrum vrouwen ernstig heeft lastig gevallen.

Op 29 augustus om 7.00 uur ’s morgens werd een vrouw die op de Nieuwe Binnenweg liep door een man gedwongen om met hem mee te lopen. Hij bedreigde haar met de dood op het moment dat ze dat niet zou doen. Een politieagente in burger gekleed zag het tweetal lopen en vertrouwde het niet. Zij legitimeerde zich waarop de man de vrouw los liet en wegliep. De agente nam de vrouw mee naar een politiebureau. Door de emoties verklaarde de vrouw pas op dat politiebureau dat de man haar had gedwongen mee te lopen.

Twintig minuten later werd in de Gaffelstraat een 60-jarige vrouw, vermoedelijk door dezelfde man, hardhandig vastgepakt en gedwongen een fietsenhok in te gaan. Op het moment dat er een auto stopte heeft de vrouw de moed gekregen om te gillen en de man uit het fietsenhok te duwen. Dezelfde dag rond 7.45 uur werd in een kantoor aan de ’s Gravendijkwal een vrouw lastiggevallen. Ook hier ging het vermoedelijk om dezelfde man.

Het signalement van de aangehouden verdachte komt overeen met de beschrijving die door getuigen van de dader wordt gegeven. Voor deze drie incidenten wordt hem poging tot wederrechtelijke vrijheidsberoving, bedreiging en mishandeling ten laste gelegd. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter- commissaris.

Het betreft een man zonder vaste woon en verblijfplaats. Omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich droeg, is zijn leeftijd nog onbekend. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de man.
Provincie:
Tag(s):