dinsdag, 4. september 2012 - 13:40

Doutzen Kroes en Jandino Asporaat presenteren uitreiking Gouden Kalveren

Utrecht

Doutzen Kroes presenteert op vrijdag 5 oktober het Gala van de Nederlandse Film. Op deze slotavond van het Nederlands Film Festival worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de Grote Prijzen van de Nederlandse film. Het Nederlandse topmodel presenteert de avond samen met cabaretier Jandino Asporaat, bekend van het tv-programma De Dino Show (NTR).

Het gala wordt rechtstreeks uitgezonden bij de VPRO op Nederland 1. Kroes verheugt zich op haar debuut als presentatrice. 'Dat is het leuke van mijn vak, dat je opeens ook voor zo’n uitdagende presentatieklus wordt gevraagd. Ik ga genieten van de avond, en kijk er naar uit de Nederlandse filmsterren persoonlijk te ontmoeten. Ik ben natuurlijk geen presentatrice, dus als ik er even niet uitkom moet Jandino mij maar redden', aldus het topmodel dat afgelopen jaar haar acteerdebuut maakte in NOVA ZEMBLA.

Asporaat zegt vereerd te zijn samen met het Nederlandse topmodel te mogen presenteren. 'Ik had een optreden staan in Soest, maar die heb ik gelijk afgebeld toen ik hoorde dat ik samen met Doutzen Kroes op het podium mocht staan. Ik hoefde ook niet lang te onderhandelen met de VPRO. Ik zei gelijk: voor drie consumptiebonnen doe ik het ook.'

Asporaat laat zich voor de presentatie inspireren door de Oscar-gala’s in Los Angeles. 'Voor een Amerikaanse comedian is dat het hoogst haalbare. Ook daarom voel ik mij vereerd met de uitnodiging. De Gouden Kalveren zijn toch een soort van Nederlandse Oscars.'

Asporaat is niet de enige cabaretier die meewerkt aan het Gala van de Nederlandse Film. Eerder werd al bekend dat Theo Maassen de avond opent met een tien minuten durende filmconference, waarin hij de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen filmjaar bespreekt.

Het Gala van de Nederlandse Film, vrijdag 5 oktober bij de VPRO op Nederland 1, van 20.30 – 22.00 uur.
Provincie:
Tag(s):