maandag, 10. september 2012 - 11:22

Dronken automobilist door het lint

Leidschendam/Voorburg

Een 24-jarige Haagse automobilist was op zondag 9 september omstreeks 04.15 uur op zijn zachtst gezegd niet blij met het feit, dat hij door de politie werd aangehouden. De man had twee buitengewoon opsporingsambtenaren uitgescholden, waarna hij was weggereden.

De Hagenaar werd korte tijd later door hen op De Schans aangetroffen. Toen agenten de Hagenaar een blaastest afnamen, omdat hij kennelijk teveel had gedronken om een auto te besturen, ging de man door het lint. De 24-jarige automobilist werd aangehouden, maar verzette zich hevig en probeerde een agent een kopstoot te geven. Daarnaast beledigde hij de agenten. De man werd in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau. Daar moest hij een blaastest ondergaan op het ademanalyseapparaat. De uitslag was 585 ug/l. De Hagenaar werd daarna ingesloten voor nader verhoor. De politie maakte proces-verbaal op voor het rijden onder invloed, de beledigingen en het plegen van verzet bij aanhouding.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.
Provincie:
Tag(s):