dinsdag, 4. september 2012 - 17:16

Eerste MINI’s bij NedCar half jaar eerder van de band

Born

De eerste MINI’s van de Duitse automaker BMW rollen al in de tweede helft van 2014 bij NedCar in Born van de band. Dat is circa een half jaar eerder dan oorspronkelijk gepland. Dat deelde BMW dinsdag 4 september 2012 mee tijdens overleg in Eindhoven met minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

Het Nederlandse industrie- en automotivebedrijf VDL wil NedCar overnemen van de eigenaar Mitsubishi. Vervolgens wil VDL in opdracht van BMW MINI’s produceren in Born. De bedrijven leggen de laatste hand aan de contracten die de overname en productie regelen.

Stap dichterbij succesvolle overname
Harald Krüger, lid van de raad van bestuur van BMW groep, en Jan-Christiaan Koenders, directeur BMW groep NL spraken met minister Verhagen over de voortgang van de contractbesprekingen. BMW hoopt op korte termijn de onderhandelingen met VDL en NedCar af te ronden. 'Dit is weer een stap dichterbij een succesvolle overname van NedCar,' aldus de bewindsman. 'Het is fantastisch dat er straks weer nieuwe auto’s uit de fabriek komen waarmee we banen voor Limburg en Nederland kunnen behouden.'

Behoud van banen
Eind dit jaar stopt Mitsubishi met het produceren van auto’s bij NedCar. De rijksoverheid, de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen hebben samen met NedCar een geschikte overnamekandidaat gezocht die de productie en het behoud van banen voor de 1500 medewerkers kan garanderen.

In de circa anderhalf jaar tot NedCar de productie weer opstart, wordt voor medewerkers met hulp van de overheid naar vervangend werk gezocht. In deze periode krijgen ze een WW-uitkering die door VDL wordt aangevuld tot de hoogte van hun oorspronkelijke loon.
Provincie:
Tag(s):