dinsdag, 3. januari 2012 - 19:45

Grootste snertwandeling van Nederland bij Staatsbosbeheer

Drouwen

Op zondag 15 januari organiseert Staatsbosbeheer de grootste snertwandeling van Nederland. Op 14 locaties kunnen mensen meelopen met een snertwandeling. Daarmee is het de grootste de snertwandeling van Nederland.

Met deze actie opent Staatsbosbeheer het Snel Weer Naar Binnen Seizoen. Want wat is het heerlijk om snel weer naar binnen te gaan in het koude winterseizoen. Bij terugkomst wacht u een heerlijke kop snert met roggebrood en spek om weer op temperatuur te komen.

Buiten kun je wolkjes blazen. Sneeuw dwarrelt uit de hemel op de kale bomen en het bos ziet er sprookjesachtig uit. Binnen brandt de open haard en op het fornuis pruttelt een pan snert....

Tijdens het Snel-Weer-Naar-Binnen-seizoen is er niks lekkerder dan buiten uitwaaien en daarna binnen weer opwarmen. Ontdek het zelf op zondag 15 januari 2012 tijdens een van de snertwandelingen van Staatsbosbeheer. Op 14 locaties in het hele land zijn routes uitgezet. De lengte verschilt, maar samen vormen ze de Langste Snertwandeling van Nederland.

Ook bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen wordt er zondag 15 januari een snertwandeling georganiseerd. De wandeling heeft een lengte van circa 8 kilometer en duurt ongeveer 2 uur. De wandeling gaat dwars door boswachterij Gieten Borger. Tijdens de wandeltocht kunt u kennis maken met alle facetten van het Drentse bos op de Hondsrug. De route gaat langs statige beukenlanen, eeuwenoude grafheuvels, mooie vennen en over schitterende heidevelden. Uiteraard wordt de wandeling traditioneel afgesloten met een lekkere kop snert met roggebrood en spek.

De snertwandeling start bij Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN te Drouwen. De tocht is zo’n 8 kilometer lang, start om 12.00 uur en duurt ruim 2 uur. Warme kleding en waterdichte schoenen wordt aanbevolen. De kosten bedragen €12,50 per persoon, dit is inclusief snert met roggebrood en spek na afloop.

Vooraf aanmelden via 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl.
Provincie:
Tag(s):