donderdag, 11. oktober 2012 - 21:50

Hoogeveen beste gemeentelijke werkgever 2012

Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen is als beste gemeentelijke werkgever 2012 uit de bus gekomen. Dat is de uitkomst van een landelijk onderzoek van het onafhankelijk bureau Effectory.

“Ik ben erg blij met de uitslag dat wij de beste werkgever in de sector gemeenten zijn. Het is een bevestiging dat medewerkers hier graag werken en het werken bij gemeente Hoogeveen als een uitdaging zien. Hier zit een stijgende lijn in. Veel goede dingen zijn in gang gezet en we blijven streven naar continue verbetering. Daar blijven we hard aan werken”, aldus burgemeester Karel Loohuis.

De gemeentelijke organisatie werkt al jaren aan een goed uitgebalanceerd personeelsbeleid. “De tevredenheid van medewerkers is toegenomen van een rapportcijfer 6,6 in 2006 naar een 7,7 nu”, zegt Karel Loohuis. Ook de hoogte van het ziekteverzuim is een goede graadmeter voor betrokkenheid en tevredenheid. Hoogeveen zit op 4%, terwijl het landelijk gemiddelde bij gemeenten 5,5% is.

Medewerkers krijgen activiteiten aangeboden om zelf aan het roer te kunnen staan van hun loopbaan of door ze te helpen beter te worden in hun werk. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. Het aantal medewerkers dat binnen de organisatie van functie verandert – de interne mobiliteit – is aan het toenemen.
Provincie:
Tag(s):