woensdag, 21. maart 2012 - 9:00

Kostbaar zilverstuk geroofd na plofkraak Museum Gouda

Gouda

In het Museum Gouda is woensdagochtend rond 03.40 uur ingebroken. De daders zijn binnengekomen door de deur van het museum met een explosief te ontzetten en hebben een 17e eeuws zilverstuk buitgemaakt.

Het museum meldt op zijn site dat omwonenden de politie hebben gewaarschuwd die snel ter plaatse was. Toen waren de inbrekers er al vandoor met een zilveren montrance (van Johannes Boogaert) uit 1662.

Getuigen zagen na de inbraak twee personen met twee witte tassen of zakken op een motorfiets, model chopper, wegrijden richting de Molenwerf. Op een gegeven moment horen zij de motorfiets niet meer, wat zou kunnen betekenen dat de motorfiets ergens in de buurt van de Molenwerf is achtergelaten. Ook een helikopter die op dat moment boven Gouda vloog, heeft met de warmtecamera geen spoor opgepikt van de motorfiets. Dit kan betekenen dat de motorfiets niet lang in gebruik is geweest. De politie is dan ook op zoek naar deze achtergebleven motorfiets en doet buurtonderzoek in de omgeving van het museum en de Molenwerf. Ook is de politie op zoek naar getuigen die in de uren vóór de inbraak iets verdachts hebben gezien rond het museum.

Volgens de berichtgeving van het museum hebben de inbrekers met een bijl een vitrine opengebroken. Zij zijn doelgericht te werk gegaan. In 30 seconden tijd stonden ze weer buiten en vertrokken ze op een motorfiets.

Directeur Gerard de Kleijn: "Waarschijnlijk zijn de inbrekers door het alarm en de politiesirene snel vertrokken. Daardoor is de diefstal beperkt gebleven."

Heeft u in buurt de Molenwerf een choppermodel motorfiets zien staan, of heeft u iets verdachts gezien in de uren vóór de inbraak, belt u dan met de politie op 0900-8844. Heeft u andere informatie die te maken kan hebben met de inbraak, heeft u bijvoorbeeld gehoord of gemerkt dat in uw omgeving mensen belangstelling hadden voor een object als het gestolen zilverstuk? Belt u dan 0900-8844 of 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem als u anoniem wilt blijven.

Foto: Het gestolen zilverstuk
Provincie:
Tag(s):