donderdag, 19. juli 2012 - 17:57

Kruispunt 's-Gravenpolder aangepast om sluipverkeer te ontmoedigen

Sinds 5 juli 2012 is de aanpassing van kruispunt 's-Gravenpolder gereed. Dit kruispunt is aangepast om sluipverkeer via de Spaanweg tussen Vierwegen en Goes te ontmoedigen.

De Provincie Zeeland vindt het sluipen via deze weg onacceptabel en heeft daarom de reguliere route over de provinciale wegen N666 en N669 comfortabeler en sneller gemaakt.

Het gebruiken van de Spaanweg als sluiproute brengt vanwege de beoogde tijdwinst grote risico's met zich mee. De Spaanweg is een erftoegangsweg en niet bedoeld voor doorgaand verkeer. Nu is bij het kruispunt 's-Gravenpolder een aparte rijstrook voor rechts afslaand verkeer richting Goes aangelegd. De vertraging voor het verkeer op deze route, met name in de ochtendspits, is hiermee verholpen. Sluipen levert door deze aanpassing geen tijdwinst meer op.

Middels een informatiebord bij de Spaanweg worden weggebruikers geattendeerd op de aanpassing van het kruispunt 's-Gravenpolder, "Via 's-Gravenpolder is sneller en veiliger". De kosten voor deze aanpassing bedragen ongeveer 150.000 euro.
Provincie:
Tag(s):