woensdag, 17. oktober 2012 - 9:29

Landelijk oplichter aangehouden

De rechter-commissaris bij de rechtbank in Leeuwarden heeft op 10 oktober 2012 besloten een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor 14 dagen in bewaring te stellen. De man wordt verdacht van meerdere oplichtingszaken in Friesland en elders in Nederland.

De verdachte kwam in beeld nadat hij een gedupeerde, bij wie in september 2010 een kistje antieke tegels ter waarde van € 500.000,-- was ontvreemd, geld vroeg in ruil voor informatie over de locatie waar de tegels zouden kunnen liggen.

De tegels waren in een uitzending van Opsporing Verzocht van september 2012 getoond. De gedupeerde maakte het gevraagde geld over maar tipte direct de politie. Daarop werd een onderzoek ingesteld en kon de man na enige tijd in Limburg aangehouden worden.

Tegen de man lopen meerdere aangiftes van oplichting. Het gaat met name om aangiftes waarbij de verdachte geld vroeg voor diensten/goederen die hij vervolgens niet leverde. Het Openbaar Ministerie gaat de komende tijd bekijken welke zaken zij aan kan brengen bij de rechtbank.
Provincie:
Tag(s):