woensdag, 22. augustus 2012 - 14:35

Lichaam man in Hoornseplas gevonden

Groningen

Duikers van de Marine hebben woensdagmorgen in de Hoornseplas bij Groningen het stoffelijk overschot van een man gevonden. 'Het gaat zeer waarschijnlijk om het lichaam van de 24-jarige inwoner van Polen die zondagavond tijdens het zwemmen in de plas onder water verdween', meldt de politie woensdag.

De marineduikers vonden de man nadat honden van het dregteam van het Korps Landelijke Politie Diensten op een bepaalde plek waren aangeslagen. Het lichaam lag nagenoeg op de locatie waar de Poolse man zondagavond onder water ging.

Identificatie moet in de loop van de dag uitwijzen of het inderdaad om de 24-jarige Pool gaat. Ook wordt geprobeerd de oorzaak van de verdrinking te achterhalen. De Pool was op vakantie bij familie in Groningen.

Politie, brandweer, reddingsdienst en Marine hebben intensief naar de man gezocht. Diverse bezoekers van de Hoornseplas waren er zondagavond getuige van dat de man om hulp riep en onder water verdween.

Enkele tientallen recreanten gingen vervolgens het water in, op zoek naar de drenkeling. De hulpdiensten hebben de afgelopen dagen onder meer met sonarapparatuur het meer afgezocht.

De zoekactie werd bemoeilijkt door het wier dat op een aantal plekken enkele meters diep in de plas staat. Het lichaam werd uiteindelijk woensdagmorgen tegen 11.30 uur onder water in het wier gevonden.
Provincie:
Tag(s):