zondag, 24. juni 2012 - 9:09

Man (26) komt om bij ongeval, meisje overlijdt later in ziekenhuis

Bij een ongeval, op de Westdijk in Dirksland, is in de nacht van zaterdag op zondag een man om het leven gekomen. De 26-jarige man uit Middelharnis was de bestuurder van de auto.

Twee jonge vrouwen raakten gewond, waarvan één ernstig. Zij waren alle drie inzittenden van een auto die op de Westdijk uit de bocht vloog en onderaan de dijk belandde. Eén van de meisjes werd uit de auto geslingerd en raakte zwaargewond. Zij is de 17-jarige zus van de bestuurder en eveneens afkomstig uit Middelharnis. Zij werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum (EMC) waar zij zondagochtend aan haar verwondingen is overleden.
Het derde slachtoffer is de vriendin van de omgekomen chauffeur. Zij is 25 jaar oud en afkomstig uit Goedereede. Zij ligt in het EMC.

De auto kwam uit de richting van Herkingen en reed in de richting van Melissant. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en belandde onderaan de dijk.Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen was niet meteen duidelijk hoeveel personen er in de auto hadden gezeten. Vandaar dat door de brandweer uitgebreid is gezocht naar een eventueel 4e slachtoffer. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van een warmtecamera.

Ondertussen ontfermden agenten, medisch personeel van onder andere de trauma-heli en brandweermensen zich om de andere slachtoffers. De jongeman en één van de vrouwelijke slachtoffers werden gereanimeerd. Bij de jongeman mocht dat echter niet meer baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De twee vrouwelijke slachtoffers werden beiden overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

De Westdijk is in verband met het onderzoek door de Technische Ongevallen Dienst van de politie voorlopig gedeeltelijk afgesloten.
Provincie:
Tag(s):