donderdag, 21. juni 2012 - 18:54

Man gooit molotovcocktails naar politie; verdachte aangehouden

Haelen

De politie heeft donderdagavond rond 23.15 uur de 59-jarige verdachte uit Haelen aangehouden die eerder die dag agenten bedreigde tijdens een bestuursdwang op de Grote Kampweg. De man werd in de nabijheid van zijn woning aangehouden. Hierbij is 1 waarschuwingsschot gelost waarna de man kon worden ingerekend. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

De man had donderdagmiddag benzine over een agent gegooid, enkele molotovcocktails naar agenten gegooid en met een handboog gedreigd. Dit gebeurde nadat agenten met hem in gesprek wilden gaan terwijl de gemeente Leudal middels bestuursdwang een hekwerk wilde verwijderen bij een woning aan de Grote Kampweg. Tijdens dat gesprek tussen de agenten en de man escaleerde de situatie.

Agenten trokken zich uit veiligheid voor anderen en zichzelf terug om de situatie op enige afstand te observeren en tevens de politie-inzet op te schalen. Er werd een arrestatieteam gewaarschuwd dat uiteindelijk een inval deed in de woning waarbij bleek dat de man niet meer in de woning was. Vermoedelijk heeft hij tijdens de opschaling van de politie-inzet kans gezien de woning te verlaten en te voet te vluchten.

De politie zocht met hulp van een helikopter, een arrestatieteam, speurhonden en diverse agenten naar de man in een nabijgelegen bosgebied. Er is ook een Burgernetmelding verspreid.
Provincie:
Tag(s):