woensdag, 12. december 2012 - 21:21

Midden Drenthe wil Edisonweg Beilen aan de openbaarheid onttrekken

Beilen

De gemeente Midden-Drenthe heeft het voornemen om de Edisonweg in Beilen aan de openbaarheid te onttrekken. Aanleiding zijn de uitbreidingsplannen van FrieslandCampina Domo.

Eén van de speerpunten in de strategie van Friesland Campina, genaamd “route2020”, is het produceren en vermarkten van kindervoeding. De locatie in Beilen is in deze groeistrategie een belangrijke speler. De sterk groeiende vraag vanuit - met name Azië - maakt verdere uitbreiding noodzakelijk.

De Edisonweg loopt nu tussen verschillende panden van FrieslandCampina DOMO door. Bij toename van de activiteiten, leidt dat tot onveilige verkeerssituaties. Reden voor FrieslandCampina DOMO om bij de gemeente een verzoek in te dienen om de Edisonweg over te nemen. Een verzoek waar het college aan tegemoet wil komen. De procedure voor het onttrekken aan de openbaarheid van de Edisonweg wordt begin volgend jaar opgestart.

Tegelijkertijd gaat de gemeente de verkeerssituatie op en rondom de Zuidmaten aanpassen. De Industrieweg wordt verkeersluw gemaakt. Om dat te bereiken wordt het verkeer naar de Zuidmaten via een andere route geleid. Na het bestuderen van verschillende alternatieven, gaat de voorkeur van de gemeente uit naar een variant, waarbij het verkeer direct over de Zuidmaten richting station wordt geleid.

De plannen van FrieslandCampina DOMO en de aanpassingen van de verkeerssituatie worden meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor de bedrijventerreinen in Beilen. Het ontwerp bestemmingsplan komt naar verwachting in februari 2013 ter inzage

De omwonenden van de DOMO zijn onlangs door de gemeente en FrieslandCampina DOMO bijgepraat.
Provincie:
Tag(s):