donderdag, 2. augustus 2012 - 14:43

Nog vijf verdachten vast na vondst lichaamsdelen tussen grofvuil

Voorburg

Van de zes aangehouden verdachten zitten er nog vijf in hechtenis. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De politie hield woensdag 1 augustus in een woning aan de Van Leeuwenstraat in Voorburg vijf mannen in de leeftijd van 17, 19, 22, 25 (2x) en één 16-jarige vrouw aan op verdenking van betrokkenheid bij de vondst van een stoffelijk overschot voor een woning aan de Van Leeuwenstraat. De 16-jarige vrouw is inmiddels in vrijheid gesteld.

Sectie
Het forensische- en tactische onderzoek gaat de komende dagen onverminderd door. Identiteitsonderzoek van het slachtoffer alsmede onderzoek naar de doodsoorzaak behoren eveneens hiertoe. Het Nederlands Forensische Instituut (NFI) in Den Haag zal vrijdag 3 augustus sectie verrichten.

Buurtonderzoek
Politiepersoneel verrichtte woensdag 1 augustus een eerste buurtonderzoek. Dit onderzoek wordt vandaag donderdag 2 augustus verder voortgezet.

Beperkingen
De nu aangehouden verdachten zitten in de beperkingen. Mede om die reden zijn politie en justitie terughoudend in het verstrekken van informatie over het lopende onderzoek.

Aantreffen stoffelijke resten
Woensdag 1 augustus omstreeks 10.30 uur vonden medewerkers van het reinigingsbedrijf bij het weghalen van grofvuil op de Van Leeuwenstraat stoffelijke resten. Zij waarschuwden direct de politie, waarna door Forensische Opsporing uitgebreid onderzoek werd gedaan. Daaruit bleek dat de aangetroffen stoffelijke resten van een mens zijn.

Start TGO-onderzoek
Onder leiding van het Openbaar Ministerie startte woensdag 1 augustus een Team Grootschalige Opsporing (TGO) met een rechercheonderzoek. Het team onderzoekt de toedracht en omstandigheden van het overlijden van de persoon evenals de rol en mogelijke betrokkenheid van de aangehouden verdachten.
Provincie:
Tag(s):