woensdag, 17. oktober 2012 - 18:54

Onbekende automobilist bedreigd buschauffeur

Dinsdagmiddag rond 13.30 uur is op de Roderweg tussen Roden en Peize de chauffeur van een lijnbus bedreigd door een nog onbekende man in een rode VW Polo. De politie is op zoek naar deze bedreiger en wil graag in contact komen met mensen die op dat moment in die bewuste bus zaten en mensen die getuige zijn geweest van dit voorval.

Tegen 13.30 uur reed de 32-jarige chauffeur van de Qbuzz lijndienst over de Roderweg van Roden naar Peize. Vanaf de Scharenhulsedijk reed een rode VW Polo de Roderweg op. De bestuurder verleende geen voorrang aan de bus waardoor deze sterk moest afremmen. Door te claxonneren maakte de buschauffeur duidelijk aan de voor hem rijdende automobilist dat hij erg verkeersgevaarlijke bezig was.

Bij het naderen van de kruising van de Roderweg met de Bunnerveenseweg verminderde de automobilist snelheid. Op het moment dat de bus linksachter deze auto reed, stak de bestuurder van de auto een hand uit het raam en richtte deze op de buschauffeur. De chauffeur zag in de hand van deze man een vuurwapen of iets wat daar sterk op leek. De automobilist sloeg rechts af de Bunnerveenseweg op. De hevig geschrokken buschauffeur is doorgereden naar het station in Groningen en heeft daar aangifte gedaan bij de politie.

De politie in Drenthe doet onderzoek naar deze bedreiging. In de bus zaten tijdens het voorval 8 tot 15 personen. Mogelijk dat hier mensen tussen zitten die iets hebben gezien van wat zich heeft afgespeeld. Ook wil de politie graag in contact komen met andere mensen die iets hebben gezien of die mogelijk weten waar de rode VW Polo thuis hoort en/of wie de bestuurder is.

Voor de bestuurder van de bewuste Volkswagen Polo heeft de politie nog het volgende advies; “meld je zelf voordat wij bij jou op de stoep staan”!.
Provincie:
Tag(s):