maandag, 23. juli 2012 - 15:32

Ook in portieken van flats aan de Stanleylaan is asbest gevonden

Utrecht

In de buurt van woningen en een flat in de omgeving van de Stanleylaan in Kanaleneiland is ook asbest aangetroffen. Op en rondom de Marco Pololaan worden daarom 120 extra woningen, op vrijwillige basis, ontruimd. Eerder moesten al de bewoners van 60 andere huizen verplicht hun huis verlaten.
Dit meldt RTV Utrecht op de site.

Het gebied in Kanaleneiland waar de asbest is gevonden is nog afgesloten maar toegankelijk voor bewoners die daar om dringende redenen moeten zijn, laat de gemeente Utrecht op haar website weten.

Er wordt vanaf 14.00 uur een schoonmaakactie uitgevoerd in en om drie flats aan Marco Pololaan (huisnummers 12 t/m 106, even nummers) en de Staneylaan (2 t/m 96, even nummers). Bewoners die nog in hun woning zijn, mogen daar blijven, maar worden dringend geadviseerd hun huizen te verlaten. Hoe minder mensen in het gebied zijn, hoe sneller de schoonmaak kan verlopen. Er is geen noodbevel van kracht. Mensen die in de flats zijn achtergebleven krijgen het dringende advies de woning te verlaten. Bewoners die buiten het gebied verblijven, kunnen onder begeleiding even naar hun woning, om spullen op te halen.

Bewoners die nog in hun woning zijn, krijgen vanmiddag een brief (pdf) ierover. Bewoners van de ontruimde woningen of bewoners die hun woning vrijwillig verlaten worden opgevangen door Mitros in hotels in de omgeving. Het telefoonnummer van het Servicepunt van Mitros is: 030 8803300. De schoonmaakwerkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele dagen duren.

Vannacht is nader onderzoek gedaan naar de asbest besmetting van de flats aan de Stanleylaan. Dit heeft opgeleverd dat in een aantal portieken van de twee flats aan de Stanleylaan asbest is aangetroffen. Er is op dit moment geen aanleiding om een gezondheidsonderzoek te starten. De eventuele blootstelling aan asbestdeeltjes geven een uiterst beperkt gezondheidsrisico.

De politie blijft aanwezig bij de afzettingen om mensen die naar binnen moeten te begeleiden en om toezicht te houden.
Provincie:
Tag(s):