dinsdag, 28. februari 2012 - 11:08

Opnieuw 6 jaar cel voor verkrachtingen ’s-Hertogenbosch

Een 35-jarige Bosschenaar is in hoger beroep veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor 2 verkrachtingen. Ook moet hij beide slachtoffers een schadevergoeding betalen van respectievelijk € 2.575,00 en € 2.759,52. De rechtbank ’s-Hertogenbosch legde de man op 3 mei 2011 dezelfde straf op.

De eerste verkrachting gebeurde op 31 oktober 2008. Een 27-jarige vrouw liep die avond door een woonwijk in de omgeving van het station toen zij ineens door de verdachte en een tweede man werd benaderd. Deze tweede man haalde een vlindermes tevoorschijn. Onder bedreiging van dat mes namen de mannen het slachtoffer mee naar een brandgang. Daar werd de vrouw door verdachte verkracht terwijl de andere man de omgeving in de gaten hield. De man met het mes is door de politie nooit getraceerd.

Op 22 februari 2009 vond de tweede verkrachting plaats. Het 31-jarige slachtoffer was die avond naar ’s-Hertogenbosch gekomen om daar carnaval te vieren. Op de terugweg naar het station liep zij verkeerd en verdwaalde. Zij kwam vervolgens de verdachte tegen die zei dat hij haar de weg wel wilde wijzen. De verdachte nam het slachtoffer vervolgens mee naar een steegje waar zij na een korte worsteling werd verkracht.

In beide gevallen gaat het om brute verkrachtingen die zijn gepleegd in de late avond en in het publieke domein. De slachtoffers waren voor verdachte volstrekt onbekend en zijn door hem onverhoeds op straat overvallen en daarna gedwongen tot seksuele gemeenschap. Het hof vindt dit zeer ernstig en heeft hier rekening mee gehouden bij het opleggen van de straf. Ook de verontwaardiging en onrust waartoe de verkrachtingen hebben geleid en het feit dat verdachte veelvuldig eerder is veroordeeld, hebben een rol gespeeld bij de strafoplegging.
Provincie:
Tag(s):