zaterdag, 23. juni 2012 - 14:39

Rechercheteam onderzoekt vondst dode man

Den Haag

Een Team Grootschalig Opsporen van Politie Haaglanden doet onderzoek naar de dood van een man, wiens lichaam zaterdagochtend 23 juni werd gevonden in een woning aan de St. Jacobstraat.

Het rechercheteam vermoedt dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld.
Agenten werden rond 02.00 uur naar het adres gestuurd. Daar aangekomen troffen zij het levenloze lichaam van de man aan. Een 36-jarige Hagenaar die bij de woning aanwezig was, werd aangehouden. De omstandigheden waaronder de agenten het slachtoffer vonden, gaven aanleiding voor nader onderzoek.

Hierop werd de woning afgesloten, opdat Forensische Opsporing met het sporenonderzoek kon starten. Dit zal vermoedelijk nog de hele dag in beslag nemen. Ook startten rechercheurs vannacht direct met het horen van getuigen; dit wordt zaterdag voortgezet. Ook zal er dan een uitgebreid buurtonderzoek gedaan worden.

Onder leiding van een Officier van Justitie doet een speciaal rechercheteam onderzoek naar de toedracht en omstandigheden van het overlijden van het slachtoffer, alsmede de rol en mogelijke betrokkenheid van de aangehouden verdachte. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend; sectie zal dit moeten uitwijzen. De 36-jarige verdachte zit in beperkingen. Dit houdt in dat politie en justitie terughoudend zijn in het verstrekken van informatie over het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):