vrijdag, 17. februari 2012 - 15:24

Rode Kruis start nieuwe cursus: Vrienden maken kun je leren

Ede

Vrienden zijn voor ieder mens belangrijk, ze verrijken het leven. Maar niet iedereen vindt het even gemakkelijk om vrienden te maken of te behouden. Speciaal voor die mensen start het Rode Kruis afdeling Ede en omstreken in maart 2012 een praktische cursus.

In zes bijeenkomsten wordt geoefend in het aangaan en onderhouden van vriendschap. Want vrienden maken kun je leren. De belangrijkste inzet: een open en actieve houding.

De cursus “Vrienden maken” richt zich op mensen vanaf 18 jaar, die – om welke reden dan ook – geen grote vriendenkring (meer) hebben en daar zelf iets aan willen doen. Uit onderzoek blijkt dat vriendschap en sociale steun veel bescherming kunnen bieden, bijvoorbeeld tegen neerslachtigheid. Tegelijkertijd valt op dat steeds minder mensen nog vertrouwelijke contacten hebben. In een periode van zorgen is het dan lastig hulp te vragen. Maar ook in goede tijden is het belangrijk om ervaringen te kunnen delen.

Het is de bedoeling dat de deelnemers door ervaringen uit te wisselen en na te denken over hun eigen wensen en grenzen een realistische kijk op vriendschap ontwikkelen. Daarbij is er aandacht voor een groter zelfvertrouwen en positiever zelfbeeld. Ook wordt er intensief geoefend in gesprekstechnieken en benaderingswijzen. Voorop staat dat de cursisten actiever en vaardiger worden in het versterken van vriendschap. Dit kan gaan om meer vriendschappen, maar ook om diepgaandere of intensievere vriendschappen.
Provincie:
Tag(s):