maandag, 15. oktober 2012 - 14:31

Slapende automobilist met fles wijn op vluchtstrook bij Harmelen

Harmelen

De politie heeft zondagochtend op de A12 bij Harmelen een op de vluchtstrook gestrande automobilist, die niet verder kon rijden omdat hij te veel gedronken had, gearresteerd. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Lege fles wijn bij achterwiel
Die morgen rond 07.40 uur zagen surveillerende agenten op de A12 ter hoogte van Harmelen een auto op de vluchtstrook staan. Ze namen poolshoogte en zagen bijj het rechter achterwiel een lege fles wijn staan.

Slapen
In de auto lag de bestuurder te slapen. De agenten maakten de 19-jarige man uit Rotterdam wakker. Hij verklaarde dat hij niet verder kon rijden, omdat hij onder invloed was.

Auto in beslag genomen
Uit een blaastest bleek dat de Rotterdammer beduidend te veel had gedronken. De agenten arresteerden hem en brachten hem naar het politiebureau.

Daar blies hij bij de ademanalyse 495 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Bovendien was het rijbewijs van de Rotterdammer sinds april van dit jaar geschorst vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Daarom namen de agenten ditmaal zijn auto ook in beslag. De man kreeg een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):