zondag, 10. juni 2012 - 22:34

Studenten aan de slag bij woning kampcommandant

Westerbork

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Hanzehogeschool Groningen tekenen woensdag een convenant, waarin wordt afgesproken dat excellente studenten gaan meewerken aan het project ‘historische plek’, dat onder meer voorziet in de renovatie en conservatie van de commandantswoning. Die is nodig, omdat de houten woning - het enige gebouw dat nog herinnert aan durchgangslager Westerbork - in zeer slechte staat verkeert. Op de bijeenkomst wordt door een Gronings architectenbureau het winnende ontwerp gepresenteerd.

Speciaal voor deze extra getalenteerde en gemotiveerde studenten heeft de Hanzehogeschool Groningen diverse ‘honoursprogramma’s’ ontwikkeld. Studenten kunnen vanuit hun eigen opleiding, expertise en achtergrond meewerken en meedenken bij projecten van bedrijven en organisaties, zoals het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

De vierdejaarsstudenten worden vanaf september bij de werkzaamheden rond de commandantswoning betrokken. De woning, van origine in 1939 gebouwd als directeurswoning bij de aanleg van het Centraal Vluchtelingenkamp, is een officieel rijksmonument. Met behoud van de beperkte toegankelijkheid en specifieke sfeer van het gebouw wil het Herinneringscentrum de woning gebruiken voor activiteiten, zoals conferenties en voorstellingen, die invulling geven aan de betekenis van deze historische plek.
Provincie:
Tag(s):