zaterdag, 15. december 2012 - 21:27

Thieme bereikt bultrug niet, maar wil laatste reddingspoging door Lenie 't Hart

Marianne Thieme heeft de bultrug niet kunnen bereiken zo laat ze op Twitter weten. Ze staat weer aan wal, want de schipper wilde terug vanwege hoge golven.

Marianne heeft minister Kamp gevraagd om het gebiedsverbod in te trekken, zodat er een laatste reddingspoging kan plaatsvinden. Marianne twittert dat Lenie 't Hart een kans moet krijgen voor een laatste reddingspoging. Lenie 't Hart zou contact hebben met Alexander Pechtold voor bemiddeling met de burgemeester van Texel om het gebiedsverbod eraf te krijgen.

Inmiddels meldt de Telegraaf dat rederij Noordgat van Terschelling alsnog een ultieme poging gaat doen om de gestrande bultrug Johannes te redden. Volgens de krant zou een eerder ingesteld gebiedsverbod inmiddels weer door de burgemeester van Texel zijn ingetrokken.

Rederij-eigenaar Arjen de Boer gaat volgens de krant op verzoek van dierenactiviste Lenie 't Hart samen met zijn mannen en hulpverleningsvoertuig de Orca op weg naar Johannes voor een ultieme reddingspoging. Eerder vandaag ondernamen ze ook al zo'n poging maar werden teruggestuurd door de politie in verband met het gebiedsverbod. De Boer en zijn medewerkers willen zoveel mogelijk zand onder de ernstig verzwakte bultrug wegspoelen zodat er een geul ontstaat waardoor het beest weg kan zwemmen. In 2005 zijn met die methode twee walvissen succesvol gered, aldus de Telegraaf.
Provincie:
Tag(s):