donderdag, 23. augustus 2012 - 11:44

Twee meisjes op IC na drinken ranja

Tilburg

Twee 16-jarige meisjes uit Tilburg en Berkel-Enschot zijn woensdagavond op de IC-afdeling van het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg opgenomen nadat ze tijdens een introductieavond op een ROC school aan de Prof. Gimbrerelaan ranja hadden gedronken. Dit heeft de politie donderdag laten weten.

Een 16-jarige Oosterhoutse jongen die het drankje direct weer had uitgespuugd mocht na controle het ziekenhuis weer verlaten. De Technische recherche stelt een onderzoek in naar het incident.

De hulpdiensten kregen rond 19.25 uur een melding vanuit de MBO-opleiding voor Onderwijsassistent en Kinderopvang aan de Prof. Gimbrerelaan. Tijdens een introductie avond waren drie leerlingen onwel geworden nadat ze uit bekers met klaargezette ranja hadden gedronken.

Ze werden met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. De verwondingen van twee 16-jarige meisjes, brandwonden en blaren in mond, keel en wellicht ook slokdarm, zijn zo ernstig dat zij op de IC-afdeling werden opgenomen. Een 16-jarige jongen die het spul direct had uitgespuugd mocht na behandeling naar huis.

Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is. De technische recherche is ter plaatse gekomen en heeft monsters genomen en overzichtsfoto's gemaakt. Het vermoeden is dat de slachtoffers een bijtend middel hebben binnen gekregen. De politie houdt rekening met meerdere scenario's zoals een menselijke fout, maar kan in dit stadium opzet (nog) niet uitsluiten.

De directeur Joep Reijven van de school toonde zich geschokt en is erg bezorgd over de toestand van de studenten.
Provincie:
Tag(s):