zaterdag, 28. juli 2012 - 15:16 Update: 08-07-2014 0:48

Uitzendorganisatie Otto Work Force verwacht over tien jaar krappe arbeidsmarkt

Venray

Volgens topman Frank van Gool van uitzendorganisatie Otto Work Force uit Venray krijgt de Europese arbeidsmarkt in de toekomst een enorm tekort aan mensen. Dit zegt topman Van Gool zaterdag in het AD.

Van Gool denkt dat de Europese landen over enkele tientallen jaren zo'n 35 miljoen mensen te kort komen. Nederland zou over 10 jaar al een tekort van zo'n 1,3 miljoen arbeidskrachten kunnen hebben. En gaat de Nederlandse economie weer groeien met zo'n 1 a 2 procent dan zal het tekort aan personeel alleen maar groter worden, zo stelt de grootste arbeidsbemiddelaar van Europa.
'Politici hebben niet in de gaten wat er op ons afkomt'.

Nu haalt OTTO Work Force duizenden Poolse werknemers naar Nederland. Hij gelooft dat de krapte op de arbeidsmarkt zo groot wordt, dat Europa straks ook personeel uit Turkije, Vietnam en de Filippijnen nodig heeft. Van Gool denkt dat deze mensen niet in ons land aan de slag zullen gaan, maar wel in Midden- en Oost-Europese landen. Arbeidskrachten uit die landen zijn op hun beurt weer beschikbaar voor de West-Europese arbeidsmarkt, denkt hij.
Categorie:
Tag(s):