woensdag, 7. november 2012 - 10:04 Update: 08-07-2014 0:45

Van Hanegem: 'Louis moet nu niet gaan overdrijven'

(ElfVoetbal) "Louis van Gaal is heel slim. Maar die flauwekul moet hij achterwege laten." Dat zegt Willem van Hanegem.

De oefenmeester en analyticus, die op dit moment rustig wacht op een baantje, zegt dat over de huidige bondscoach van Oranje in NUsport. "Hij doet het nu goed, maar hij natuurlijk niet gaan overdrijven. Echt getest zijn ze natuurlijk nog niet. Ik zag de wedstrijd tegen Andorra, dat was heel bedroevend."

"Als je goed kan voetballen, poets je dat soort elftallen weg met 8-0. En niet aankomen met 'er bestaan geen kleintjes meer', want dat is flauwekul. Je moet dwergen niet groter maken dan ze zijn." Van Hanegem, inmiddels 68, vindt zijn handelswijze slim. "Nu haalt ie ook weer twee nieuwe spelers bij de voorselectie, zo kweekt hij een grote groep die loyaal aan hem zijn."

"Die als een griepepidemie uitbreekt, ook een kans hebben om in Oranje te komen. Als er vroeger twee man bijkwamen, sprak men over een duiventil, nu zit je als je een bal recht vooruit trapt meteen in de 78-koppige voorselectie van Oranje. Zelfs die jongen van Blind. Kon er tot voor kort helemaal niks van, nu vinden diezelfde kenners het ineens een heel aardige speler. Het heeft toch voordelen dat je vader assistent-bondscoach is."
Categorie:
Tag(s):