donderdag, 2. februari 2012 - 12:11

Wegpiraat valt in zijn eigen kuil

Den Haag

De politie redde woensdag 1 februari rond 16.00 uur een 44-jarige Haagse wegpiraat uit een bouwput in de omgeving van de Broekslootkade.

De agenten zagen de 44-jarige eerder te hard in een auto over de laan van Nieuw Oost Einde rijden. Toen zij de man een stopteken gaven, reed hij met zeer hoge snelheid, ongeveer 120 km/u, weg over de Prinses Mariannelaan richting Rijswijk.

De agenten waarschuwden met optische en geluidssignalen, maar de verdachte bleef hard wegrijden over de Geestbrugweg en de Penninglaan in Rijswijk. Vervolgens reed hij het Cromvlietpark in. Aan het einde van de Trekweg in Den Haag stapte hij uit en rende hij weg.

Ter hoogte van de Broekslootkade vonden graafwerkzaamheden plaats. De verdachte gooide in de hoop de agenten te belemmeren, een bouwhek om. Maar de uitspraak: wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in, is hier wel heel goed van toepassing, want de verdachte zakte bij het omgooien door het zand en viel in een bouwput van ongeveer drie meter diep. Even was hij buiten bewustzijn. Agenten haalden hem uit zijn benauwde positie door een redklos te gebruiken. Al snel bleek waarom hij wilde vluchtten. Hij had veel te hard, zonder rijbewijs in een onverzekerd voertuig gereden. De politie hield hem aan.
Provincie:
Tag(s):