dinsdag, 25. september 2012 - 18:17

Werkstraf en betalen schade voor 17 MVV-hooligans

Maastricht

Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg heeft maandag en dinsdag 17 mannen, variërend in leeftijd van 18 tot 33 jaar en woonachtig in Maastricht en omgeving, werkstraffen opgelegd van 80 uur en schadevergoedingsmaatregelen van 300 euro. Dit heeft het OM dinsdag laten weten.

De gemeente Maastricht heeft de mannen een omgevingsverbod opgelegd voor de voetbalwedstrijd MVV-NAC van woensdagavond. De Maastrichtse voetbalclub MVV heeft de mannen daarnaast een stadionverbod opgelegd.

Rellen Breda
De 17 mannen moesten zich voor de officier van justitie verantwoorden voor rellen rondom de wedstrijd NAC-MVV op 4 augustus in Breda. De afdoening in deze zaak is een voorbeeld van ZSM, de werkwijze van het OM waarbij in samenwerking met andere (overheids)partners – in dit geval de politie, de gemeente en de voetbalclub - zaken zo snel en slim mogelijk worden afgedaan.

Verdachten worden middels telehoren aan de officier van justitie voorgeleid. De officier heeft de verdachte een strafbeschikking opgelegd. Gaat de verdachte akkoord, dan hoeft hij zich niet voor de rechter te verantwoorden.

Vier verdachten zijn niet akkoord gegaan met de strafbeschikking en kregen een dagvaarding uitgereikt. Zij zullen later voor de rechter verschijnen.
Provincie:
Tag(s):