donderdag, 27. september 2012 - 13:24

Zorgen om fietsfiles in ochtendspits

Utrecht

De fiets loopt tegen grenzen aan. Dat stelt De Fietsersbond die van haar leden steeds vaker klachten te verwerken krijgt. Het gaat vooral om drukke fietsroutes in de grote steden waar ’s ochtends fietsfiles ontstaan omdat men gewoonweg geen ruimte genoeg heeft op de bestaande fietspaden.

De fietsforenzen klagen bij de bond vooral over te krappe fietspaden en asociaal weggedrag van fietsgenoten. In sommige gevallen levert deze combinatie op tot bijna-ongelukken.

Maar niet alleen de fietsers zelf klagen. Ook overige weggebruikers waaronder voetgangers ergeren zich soms aan fietsers. Zo wordt er vaak geen hand uitgestoken, fietst men door rood of scheert over de stoep.

Daarnaast krijgt de bond ook veel klachten binnen met betrekking tot het stallen van de fiets. Vooral bij stationsstallingen is er vaak geen plek meer vrij.

Om in de toekomst de fietsers meer ruimte te geven, houden Het Nirov en de Fietsersbond vandaag een symposium om de ruimtelijke vakwereld te prikkelen tot een schaalsprong in het ruimtelijk denken over de fiets.
Provincie:
Tag(s):