zaterdag, 20. april 2013 - 12:54 Update: 03-07-2014 0:59

Frontale botsing eist twee levens en drie gewonden

Foto van ambulance | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Bij een ernstig ongeval op de Plaatweg bij Stellendam zijn vrijdagnacht twee doden gevallen. Drie mensen raakten gewond.

Het ongeluk vond rond middernacht plaats toen een auto bij een inhaalmanouvre frontaal op een tegenligger botste. Beide auto's raakten van de weg en belandden in een sloot. Diverse inzittenden werden door de kracht van de botsing uit de auto's geslingerd. Een 22-jarige man uit Dirksland die als passagier in de tegemoetkomende auto zat, overleed ter plekke. Een andere passagier, een 17-jarige jongen uit Dirksland, overleed later in het ziekenhuis. De bestuurder van de auto was aanspreekbaar, maar moest wel met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Dirksland worden gebracht.

De bestuurder van de inhalende auto is zwaargewond naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overgebracht. De bijrijder is met onbekend letsel naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de tegemoetkomende auto had niet gedronken. Of de bestuurder van de inhalende auto had gedronken, wordt nog onderzocht.