woensdag, 29. mei 2013 - 16:39 Update: 03-07-2014 0:57

Lijk in koffer is vermiste Poolse vrouw

Lijk in koffer is vermiste Poolse vrouw | Politie
Foto: fbf archief
Foto van visser met hengel aan slootkant | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Weteringbrug

Alphen aan den Rijn - Het rechercheteam dat de vermissing van de 32-jarige Poolse Gosia Orszulik uit Alphen aan de Rijn onderzoekt heeft mede aan de hand van forensisch onderzoek vastgesteld dat stoffelijke resten die woensdag 22 mei in een koffer in het water langs de Lisserweg in Weteringbrug werden aangetroffen van de 32-jarige vrouw zijn. Haar lichaam was zwaar verminkt waardoor de identificatie werd bemoeilijkt.

De politie hield in het onderzoek naar de vermissing van de 32-jarige Gosia Orszulik dinsdag 21 mei in Alphen aan den Rijn een 45-jarige verdachte aan. De aangehouden verdachte is de echtgenoot van de 32-jarige Poolse.

Team Grootschalige Opsporing

Onder leiding van een officier van justitie startte de politie een team grootschalig opsporing (TGO). Het team onderzoekt het overlijden van de 32-jarige vrouw en de rol van de aangehouden verdachte daarin. In het onderzoek kwam vrijwel direct de 45-jarige echtgenoot van de vrouw als verdachte in beeld. Zodra de verdenkingen tegen deze man concreet werden, hield de politie hem aan. De 45-jarige echtgenoot werd vrijdag 24 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris die de hechtenis van de man met 14 dagen verlengde. Hij wordt verdacht van moord en of doodslag. De verdachte zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat politie en het Openbaar Ministerie zeer terughoudend zijn over het verdere verloop van de zaak.

Samenwerking TGO Weteringbrug

Het TGO-team in Alphen werkt inmiddels nauw samen met het Team Grootschalige Opsporing in Weteringbrug dat is opgestart na de vondst van stoffelijke resten in het water langs de Lisserweg in Weteringbrug. Nu de aangetroffen stoffelijke resten zijn geïdentificeerd is het onderzoek van het TGO-team in Weteringbrug overgedragen aan het team in Alpen aan de Rijn.

Nederlands Forensisch Instituut

De aangetroffen stoffelijke resten uit Weteringbrug werden overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Nader onderzoek, waaronder het forensisch onderzoek door het NFI, leidde uiteindelijk tot de definitieve identificatie. Haar familie in Polen is inmiddels geïnformeerd.
 

Provincie:
Tag(s):