zaterdag, 12. oktober 2013 - 9:30 Update: 03-07-2014 0:50

Maxima Medisch Centrum heeft last van VRE-bacterie

Foto van ingang operatiekamer | FBF
Foto: fbf
Veldhoven

Op vier verpleegafdelingen in Maxima Medisch Centrum, locatie Veldhoven, geldt een tijdelijke opnamestop. De opnamestop is ingesteld omdat bij een aantal patiënten op deze afdelingen de VRE-bacterie is aangetroffen.

VRE staat voor Vancomycine Resistente Enterococ. Deze bacterie is voor gezonde mensen en het merendeel van onze patiënten niet gevaarlijk , maar patiënten met een sterk verminderde weerstand kunnen er toch last van krijgen. De afgelopen jaren heeft zich ook in andere ziekenhuizen verspreiding van de VRE voorgedaan. MMC voelt zich verantwoordelijk voor de gezondheid van zijn patiënten en neemt deze besmetting uiterst serieus.

Het ziekenhuis heeft direct alle mogelijke acties ondernomen om de besmetting op zo kort mogelijke termijn onder controle te krijgen. ''Hierbij laten wij ons bijstaan door onafhankelijke externe deskundigen''. Vanzelfsprekend is iedereen geïnformeerd. De hygiënemaatregelen zijn nog verder aangescherpt. De patiënten op de betrokken afdelingen worden nauwkeurig en regelmatig gecontroleerd en patiënten bij wie de bacterie is aangetroffen worden geïsoleerd verpleegd. Voor nieuwe opnames heeft MMC een nieuwe afdeling geopend, waar zeker geen besmetting kan optreden.