zondag, 19. mei 2013 - 13:48 Update: 03-07-2014 0:48

Politie zoekt naar spanbanden en kleding en zet F16 in

foto van vermiste kinderen | Politie
Foto: Politie
Utrecht

Het onderzoeksteam is op zoek naar drie spanbanden en een groene zaklamp. Uit de inventarisatie van de kleding van de kinderen blijkt dat er mogelijk kledingstukken missen, naast het eerdergenoemde camouflageshirt. Van de auto van de vader is meer camerabeeld binnengekomen.

Spanbanden en groene zaklamp

Uit het rechercheonderzoek is nu duidelijk geworden waar en wanneer de vader van de vermiste broertjes de spanband, die aangetroffen werd bij zijn lichaam, gekocht heeft. Hij kocht half april meerdere artikelen bij een bouwmarkt in Vleuterweide. Dit blijkt uit o.a. analyse van zijn pingedrag. Van alle gekochte artikelen is bekend waar ze zijn, behalve drie spanbanden en een groene zaklamp. De vader kocht twee sets van twee oranje spanbanden. Eén spanband werd aangetroffen bij zijn lichaam in het Doornse Gat. De overige drie zijn nog niet aangetroffen. Een groene zaklamp met zwarte opdruk ‘GP Discovery’ ontbreekt ook nog. De politie is op zoek naar deze spanbanden en zaklamp.

Foto van zaklantaarn

Foto van opgerolde spanband

Kleding van de kinderen

De politie heeft zoveel als mogelijk geïnventariseerd welke kleding Julian en Ruben bezitten op de adressen van de moeder en van de vader. In de auto van de vader is ook kleding van de jongens aangetroffen. Uit de inventarisatie van dit totaal blijkt dat er vermoedelijk kledingstukken van de jongens missen.

Van Julian mist een eerder getoond camouflageshirt. Uit de inventarisatie blijkt nu ook waarschijnlijk een bordeauxrode jongensboxershort van Zeeman te missen.

Van Ruben ontbreekt waarschijnlijk een blauwe spijkerbroek maat 146 van de Hema of van SOHO. Ook ontbreekt van hem vermoedelijk een grijs onderhemdje van Zeeman met groene of turkooizen biesjes met bijbehorend boxershortje. De politie is op zoek naar deze kleding.

Foto van hemd

Meer camerabeelden van auto vader

Een voertuigdeskundige geeft aan dat op recent binnengekomen camerabeelden van een winkel in Rhenen hoogstwaarschijnlijk de auto van de vader te zien is. Het gaat om een beeldfragment in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei om 01:44 uur van de Herenstraat, waarop hoogstwaarschijnlijk de auto van de vader te zien is die in de richting van Leersum rijdt. Deze waarneming is in lijn met de waarneming ter hoogte van de Rijnbrug in Rhenen twee minuten eerder die nacht, om 01.42 uur.

Zoektocht helikopter en F16

Afgelopen nacht en vandaag overdag vliegt een politiehelikopter over het gebied tussen Rhenen en Doorn. Ook een F16 wordt vandaag ingezet boven het niet-beboste gedeelte van dit gebied. Verschillende specialistische apparatuur wordt gebruikt, voor overdag en nacht, die afwijkingen in het landschap kan waarnemen. Er is gekozen voor dit gebied omdat een groot deel van de tips hierover binnenkomen.

De politie vraagt

Hebt u één of meer oranje spanbanden, de groene zaklamp, of de kleding van de jongens gevonden, gezien of weet u waar deze zich bevinden? Neem dan direct contact op met het rechercheteam via 0800-6070. Ook via het tipformulier in het dossier op www.politie.nl kunt u uw informatie doorgeven.