donderdag, 7. november 2013 - 9:42 Update: 03-07-2014 0:49

Vader familiedrama Reuver bekend bij justitie

Inval woning Reuver - Foto Nederland Tuigvrij
Foto van huiszoeking Plutolaan in Roermond - Ingezonden

De gijzeling in Reuver heeft donderdagmiddag een triest einde gekregen.

'Nadat een arrestatieteam rond 14.45 uur de woning aan de Zonnedauw binnenviel, trof men de vader en het 3-jarige meisje dood aan in de woning', zo meldt de politie donderdag. De politie heeft linten gespannen rond de woning en is een technisch onderzoek gestart.

Rond 09.00 uur kregen de man en vrouw ruzie op straat in het bijzijn van hun 3-jarige dochtertje. De vrouw zou sinds enige tijd weer in het ouderlijk huis wonen nadat zij de relatie met haar echtgenoot zou hebben verbroken. De man schoot de vrouw met een automatisch vuurwapen neer en vluchtte, samen met zijn dochtertje, een woning in. De vrouw werd door de gealarmeerde politie zwaargewond op straat gevonden. Met letsel aan haar been is zij naar een ziekenhuis gebracht.

Onderhandelingen
De verdachte heeft zelf contact gezocht met de politie met de vraag wanneer zij zouden komen. Tijdens een persconferentie zegt de politiechef dat de man geen eisen stelde, maar zei gefrustreerd te zijn over de bezoekregeling met zijn dochter.  Daarnaast heeft de verdachte gezegd  in het bezit te zijn van een UZI machinepistool en een handgranaat . Daarbij gaf hij aan dat hij deze zou gebruiken bij een inval van de politie.

In de loop van de onderhandelingen met de man zou hij volgens de politie zijn ‘verzacht’.  Hij zou nog een half uur met zijn dochter willen knuffelen en zich dan vrijwillig overgeven aan de politie. Dit gebeurde niet.

Geen contact meer
Na 12.30 uur kreeg de politie geen contact meer met de verdachte. Na enige tijd werden er twee doffe klappen gehoord uit de woning, maar die zijn door de politie niet geïnterpreteerd als zijnde schoten.

Inval
Omdat er lang tijd geen contact is geweest met de man,  geeft de plaatsvervangend hoofdofficier toestemming aan het arrestatieteam om de woning te betreden. Om 15.45 uur verschaft het arrestatieteam zich een toegang tot de woning en treft op de eerste verdieping de stoffelijke overschotten aan van de man en zijn dochtertje. Beiden zijn volgens justitie door kogels om het leven gekomen.

Verdachte
De 44-jarige man uit Roermond is een bekende van justitie. Hij zou meerdere strafbare feiten hebben gepleegd. Zijn laatste veroordeling dateert uit 2005.

Scheiding en hulpverlening
Nadat de vrouw de relatie met de man zou hebben beëindigd, is zij  met het dochtertje bij haar ouders in Reuver gaan wonen.  Justitie zegt dat het gezin in september 2013 bij diverse hulpverleningsinstanties in beeld kwam.  Via bureau jeugdzorg zou er weer contact zijn geweest tussen de vader en zijn dochter.  Hoe de hulpverlening liep en wat er ten grondslag ligt aan de echtscheiding zal door justitie worden onderzocht.

Huiszoeking in Roermond 
De politie is een doorzoeking gestart in een woning aan de Plutolaan in Roermond. Hier woonde de man en tot voor kort ook de vrouw en het kind.