maandag, 2. december 2013 - 21:46 Update: 03-07-2014 0:47

XTC-pilletje tijdens stappen heel gewoon voor jongeren

Foto van XTC-pil met PMMA | NFI
Foto: NFI

Uit onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat meer dan de helft van de jongeren die gaan stappen daarbij XTC gebruikt.

Ruim een op de zes van de uitgaande jongeren slikt zelfs 2,5 pil op een avond of zelfs meer. Het gaat om jongeren tussen de 20 en 24 jaar. Dit meldt EenVandaag maandag.

In het tv-programma EenVandaag zei Ferry Goossens van het Trimbos Instituut over dit Groot Onderzoek: 'We hebben het idee dat het gebruik van XTC meer gemeengoed is geworden. Vroeger waren het bepaalde 'scenes' die gebruikten, nu lijkt het gebruiksvriendelijker te zijn en meer mainstream.

Dat is iets waar we aandacht voor moeten hebben.' Goossens verklaart het hoge XTC-gebruik met de enorme opkomst van de festivals in Nederland in de afgelopen 10 jaar. Goosssens is vooral bezorgd over de gevolgen van het XTC-gebruik. Jongeren gaan met drugs achter het stuur zitten en de drugs brengen grote gezondheidsrisico's met zich mee zoals blackouts en paniekaanvallen. Goosssens pleit voor betere voorlichting, meer EHBO-voorzieningen en beter openbaar vervoer.

 

 

Provincie:
Tag(s):